O klubu

AIKIDO SEKCIJA JUDO

 

Bruno Krajnc, Aleš Doliška in Aleksander Fenos so leta 1998 prišli do spoznanja, da aikido, ki so ga trenirali do takrat ni tisto, kar so si predstavljali in kar so si želeli. To so ugotovili po obisku treningov aikida v Mariboru. Kljub visokim stopnjam, ki so jih dosegli v klubu, kjer so trenirali so se v času mariborskih treningov in seminarjev počutili kot aikidoke na začetku svoje poti.  Odločeni, da je potrebno stopiti s poti po kateri so do takrat hodili so se odločili za pot, ki je zahtevala veliko poguma in samozavesti.  V maju, natančneje 25.5.1999, so v okviru Judo kluba Drava Ptuj ustanovili Aikido sekcijo.

 

TENDO - RYU AIKIDO (1999 - 2004)

 

Odločili so se, da bodo nadaljevali pot s treniranjem Tendo-ryu stila, katerega ustanovitelj je bil najmlajši učenec ustanovitelja Aikida KENJI SHIMIZU. Znanje so pridobivali z obiskovanjem treningov v Aikido klubu Branik, kjer je treniral tudi Pavle Forjan.

 

Pavle je oseba, ki živi za to kar dela in to so v času, ko se je odločil ustanoviti Tendo - ryu aikido klub Maribor videli tudi člani ptujske aikido sekcije. Sledili so mu in on jim je pomagal - enkrat na teden je prihajal na Ptuj in vodil treninge. V preostalih terminih je treninge vodil Bruno Krajnc.

 

V letu 2001 je Bruno položil mojstrski pas in s tem v celoti prevzel odgovornost za prihodnost aikida na Ptuju.

 

V času treniranju tendo-ryu stila smo v največji meri sodelovali z nemškim mojstrom KLAUSOM KRUGERJEM. Klaus Kruger 5. DAN in Rainer Brauhardt 6. DAN sta bila glavna inštruktorja trenerja za evropo s strani ustanovitelja Shimiza do leta 2001, ko sta ubrala svojo pot.

 

Klaus nam je s svojo življensko preprostostjo in kombiniranjem aikido tehnik dal vpogled v širše dojemanje aikida. Tako je doprinesel k osnovam, na katerih temelji sedaj naš klub.

 

 

V času treniranja tendo-ryu stila smo se člani sekcije udeleževali seminarjev tako doma kot v Nemčiji. V vsem tem času jih je bilo vse skupaj 7.

 

 

Bruno Krajnc je 18.05.2004 postal nosilec mojstrskega pasu 2. DAN.

 

 

REALNI AIKIDO (2004 - 2011)

 

Kasneje, v letu 2004, se je Pavle odločil za spremembe. Povezal se je z mojstrom, pri katerem je položil mojstrski pas - Ljubomirom Vračarevičem iz Srbije. S to povezavo se je odločil za stil, katerega ustanovitelj je prav Vračarevič - REALNI AIKIDO.

 

Aikido sekcija, z Brunom Krajncem na čelu, se je odločila da bo sledila Pavletu in je tako kot on pričela na treningih uvajati elemente realnega aikida. Že v juniju 2004 smo se udeležili prvega seminarja, ki je bil organiziran v Mariboru. Seminar je vodil Ljubomir Vračarevič, med drugimi pa sta bila prisotna tudi njegova glavna asistenta in inštruktorja Bratislav Stajić in Radojica Spasojić, oba nosilca mojstrskih pasov 8. DAN.

 

 

V letu 2007 je Bruno Krajnc na polaganju pasov pridobil stopnjo 3. DAN.

 

 

KLUB REALNEGA AIKIDA PTUJ - ustanovitev

 

Čas je prinesel svoje in člani aikido sekcije so spoznali, da svojo vizijo hočejo nadaljevati kot samostojen klub. Tako so po temeljitih pripravah, dne 27. 03. 2008, organizirali ustanovni občni zbor, na katerem je bil ustanovljen KLUB REALNEGA AIKIDA PTUJ.

 

Ustanovitelji Kluba Realnega Aikida Ptuj so Domen Golob, Aleksander Fenos, Andrej Mlakar, Darko Trafela, Janez Krajnčič, Aleš Doliška, Bruno Krajnc in Tomaž Majcenovič.

 

 

AIKIDO (2011 - 2012 )

 

V začetku leta 2011 se je klub odločil za spremembo - svoboda in želja za nenehnim pridobivanjem znanja so bili tehtnica pri izbiri kako naprej. Odločili so se, da Realni aikido več ne bo tista glavna utež na tehtnici, ampak da bo to postal Aikido.

 

Klub se je preimenoval v AIKIDO KLUB PTUJ.

 

2013

 

Klub se je pridružil AIKIKAI zvezi Slovenije.

 

 

 

AKTUALNO

KATEGORIJE

Treningi odrasli

Osnovna šola Markovci

Arhiv dogodkov in objav

Kontakt

Vse pravice pridržane 2018

Design by: IVH

MEMBER OF I DOJO